Hoe zelf meten

 1. In het raamkozijn meten:

  • Gebruik een metalen meetlint om de breedte van het raamkozijn op drie verschillende punten te meten: bovenaan, in het midden en onderaan. Noteer de kleinste van deze drie metingen.
  • Meet vervolgens de hoogte van het raamkozijn op drie verschillende punten: links, in het midden en rechts. Noteer opnieuw de kleinste van deze metingen.
  • Deze kleinste breedte- en hoogtemetingen zorgen ervoor dat de raamdecoratie goed past binnen het raamkozijn zonder te schuren.
 2. Op het raamkozijn meten:

  • Als je verkiest om de raamdecoratie op het raamkozijn te monteren, meet dan de breedte van het kozijn op het punt waar je wilt dat de decoratie wordt gemonteerd. Voeg indien nodig een beetje extra breedte toe voor overlapping.
  • Voor de hoogte, meet vanaf het punt waar de decoratie zal worden gemonteerd tot aan de gewenste onderkant van de decoratie, en voeg indien nodig een beetje extra hoogte toe voor een goede dekking.

Zorg ervoor dat je nauwkeurig meet en dat je rekening houdt met eventuele obstakels zoals handgrepen, scharnieren of andere elementen die de installatie kunnen beïnvloeden. Het is altijd het beste om twee keer te meten voordat je de definitieve afmetingen noteert, om fouten te voorkomen en ervoor te zorgen dat de raamdecoratie perfect past.